Кейси Nostra Communications Group
Кейси- усі кейси 9
- стратегія та втілення 3
- FMCG 3
- діджитал 8
- фінансовий сектор 5
- медіа-планування та закупка 4
вул. Дорогожицька, 3, UNIT City,
офіс В10. Київ, Україна 04112
Запит успішно надіслано.
Ми скоро з Вами зв'яжемося.
У 2022 році компанія «Сабріз» зіткнулася із серйозними труднощами через війну, що призвела до економічного спаду та масової міграції населення. Додатковим викликом стало розірвання всіх зв’язків з Росією, зокрема з брендом «Раптор», який був лідером у категорії засобів від комарів. Завданням було зберегти лідерські позиції на ринку без втрат продажів та брендової популярності, незважаючи на втрату основного продукту в портфелі.
Компанія вирішила перезапустити бренд, зберігши головний ідентифікатор — динозавра з бренду «Раптор», але створивши новий продукт — IREX. Новий «залізний» динозавр став символом української стійкості, сучасних технологій та дбайливого ставлення до природи. Був використаний меседж «Раптор стає IREX», щоб зберегти спадковість між брендами. Основний акцент у просуванні зробили на молодь 25-45 років, активну, інноваційну та цифрову аудиторію, тому запуск бренду відбувся через диджитал-канали: YouTube, соцмережі, програматик-платформи та ліцензійний контент MEGOGO. Окрім цього, була використана ігрова механіка для залучення аудиторії.
Цей кейс засвідчив, як бренд зміг не лише адаптуватися до нових умов, а й стати лідером у своїй категорії, незважаючи на всі виклики.
Під час кризи ПУМБ прагнув підтримати власників малого бізнесу, спростивши банківські операції та залучивши нових клієнтів. Банк став першим в Україні, хто запропонував 100% дистанційне відкриття рахунку для бізнесу — з верифікацією документів онлайн, без відвідувань відділень і без додаткових контактів з менеджерами. Це було важливо, оскільки підприємці потребували простих та швидких рішень для ведення бізнесу в умовах невизначеності.
Кампанія з фокусом на охоплення та конверсії включала запуск відео на YouTube, метою якого було підвищення обізнаності про новий сервіс та заохочення глибших переглядів основного відео. Для вимірювання ефективності було проведено дослідження YouTube Brand Lift, яке оцінювало запам’ятовуваність реклами. Протягом кампанії відбувалися регулярні оптимізації та тестування стратегій розміщення у performance інструментах для максимізації якісних конверсій.
На тлі нестабільності та мінливості економічної ситуації в Україні наприкінці 2022 року збереження фінансових активів стало критично важливим, особливо в охоплених війною регіонах. Лише 17% населення обрали традиційні механізми депозитних вкладів для захисту своїх коштів. ПУМБ вирішив прийняти цей виклик, збільшивши свій депозитний портфель в умовах економічної кризи та невизначеності.
У відповідь на ситуацію банк ПУМБ розробив дві депозитні програми: «Сталевий» і «Спокійний», які орієнтувались на два різні сегменти ринку — досвідчених користувачів та новачків відповідно.
Кампанія в цифровому просторі була ретельно адаптована до потреб кожного сегмента аудиторії та проводилась послідовно, з фокусом на індивідуальні цілі для кожного продукту. ПУМБ використовував такі платформи, як YouTube, Facebook, Instagram та Programmatic, з акцентом на точний таргетинг та оптимізацію підходів, включаючи використання TrueView for Action для досягнення максимальної ефективності.
Кампанія показала ефективність цифрового підходу ПУМБ: використання TrueView for Action призвело до понад удвічі більшої кількості встановлень додатку після перегляду відео порівняно з іншими форматами, навіть за умов менших бюджетів. Оптимізація конверсій в додатку через перерозподіл UAC, FB CPL та Inst CPL підтвердила правильність обраної стратегії.
У 2020 році наш клієнт вирішив розширити стратегію розвитку бізнесу в напрямку нових категорій продуктів. Його можливості дозволили запустити додаткову лінію для виробництва соусів, але в цій категорії було мало досвіду.
Основними покупцями соусів є чоловіки і жінки віком від 20 до 45 років із середнім або вищим доходом. Ця аудиторія – це ми та ви! Ми ходимо до кафе та готуємо вдома. Ми однаково цінуємо борщ з котлетами та крем-суп з крутонами. Ми багато працюємо. Більшість людей хочуть не лише рознообразити смак страв, але й взагалі скоротити час приготування.
Мета клієнта – забезпечити зростання продажів всього портфоліо не менше ніж на 3% в фізичних обсягах за рахунок нового продукту. Тобто, працювати краще, ніж при стандартному запуску новинки в категорії спецій.
Маркетингові та комунікаційні цілі: зайняти місце на полицях поряд з лідерами “Торчин”, “Щедро” та “Чумак” у ключових роздрібних мережах: ATB, Fozzy Group, Novus, Auchan, а також забезпечення знання нового продукту мінімум на 15% цільової аудиторії з розумінням його переваг.
Для досягнення поставлених цілей наш клієнт вирішив вийти на ринок з новою підкатегорією соусів, яка мала змінити культуру готування. Розроблено лінійку з 7 різними смаками, яка дозволяє поєднувати інгредієнти та завжди отримувати незвичайну страву. Спеціальна упаковка дозволяє бачити продукт перед покупкою, а в назві “Готуваємо у соусі” відображена суть та позиціонування продукту.
Споживачам запропонували соуси, які допомагають приготувати смачну страву за 15 хвилин.
Після успішних домашніх тестів ми сформували кінцевий список функціональних переваг, на яких робили акценти у промоції продукту.
Проведено переговори з роздрібними мережами, і проведено великомасштабну презентацію для них – майстер-клас з приготування різних страв з використанням наших соусів. Відгук мережі ATB на новий продукт “відкрив нам двері” в інших мережах, що дозволило обійти карантинні обмеження на нові продукти.
У комунікаційній стратегії використовували цифрові інструменти, зокрема відеоформат, для побудови усвідомлення та пояснення нової ситуації споживання. Співпраця з блогерами та кулінарними YouTube-каналами допомогла отримати довіру споживачів до нового продукту. Карантинні обмеження в період COVID дали нам можливість отримати максимум результату від ефірів по телебаченню, що забезпечило збільшення рівня знання про продук
За шість місяців ми перевиконали планові середньомісячні продажі одного товару на 31% у фізичному вираженні. Новий продукт в новій категорії “Cooking in sauce” забезпечив 1/3 зростання продажів всього портфелю ТМ Приправка. У той же період усвідомленість “Cooking in sauce” досягла рівня 19.6%